Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Πιο ψηλά απ' το ονειρεμένο


Στον μεγάλο μου αδερφό


(...)
Tο να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μας και να τραβήξουμε προς τα εκεί με θάρρος, ακλόνητη αποφασιστικότητα και επιμονή, είναι ο δρόμος όλων εκείνων που τολμούν να ζουν ευτυχισμένοι. Ως αντάλλαγμα για αυτή την προσπάθεια μας θα μας περιφρονήσουν, θα μας χλευάσουν και θα μας εξοστρακίσουν από τον κύκλο τους οι φίλοι και οι συγγενείς.

Αν επιμείνουμε όμως, αν αντέξουμε τη μοναξιά μας και μείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό που με τόση αγάπη αποφασίσαμε να κάνουμε, τότε θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε καινούριους φίλους και καινούριους συγγενείς, οι οποίοι ήδη συμμερίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε επιλέξει, κι ότι μαζί τους θα πετάξουμε πολύ πιο μακριά και πιο ψηλά από όσο μπορούμε να ονειρευτούμε.Richard Bach

(απόσπασμα από το βιβλίο "Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον" 1993, Διόπτρα) 


3 σχόλια:

 1. Η ομορφιά της Αλήθειας!
  Όμοια και τα λόγια του Χριστού όταν του είχαν πει πως τον ζητάει η οικογένειά του την ώρα που δίδασκε και είπε πως "αυτοί είναι η οικογένειά μου, οι μαθητές".
  Ακόμη δε το διάβασα αυτό βιβλίο μα θα το κάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ζείς γι΄αυτό που είσαι ή γι'αυτό που δεν θα γίνεις ποτέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να ελπίζεις ...Να ελπίζεις πάντα...πως ανάμεσα στους ανθρώπους που τους ρημάζει η τρομερή ευκολία θα συναντήσεις απαλές ψυχές με τρόπους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή