Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Μονάχος





Από τα πρώτα μου χρόνια δεν ήμουν
σαν τους άλλους. Δεν έβλεπα 

ό,τι βλέπουν οι άλλοι. Τα πάθη μου
δε μπόρεσα να φέρω από μια άνοιξη κοινή.
Από την ίδια πηγή δεν άντλησα
τη θλίψη μου, δε μπόρεσα στον ίδιο τόνο
την καρδιά μου να καλέσω στη χαρά.
Κι όλα όσα αγάπησα, τ' αγάπησα μονάχος...




Edgar Allan Poe



5 σχόλια:

  1. Αγαπημένος...ρομαντικός....Ποιος δεν έπιασε τον εαυτό του, εκατό φορές, να ‘χει κάνει μια ποταπή ή ανόητη πράξη, για το μόνο λόγο πως ήξερε πως δεν έπρεπε να την κάνει; Μήπως δεν έχομε μια αιώνια τάση, όσο κι αν είμαστε άνθρωποι με κρίση, να παραβαίνουμε το Νόμο, μόνο και μόνο γιατί είναι ο νόμος;
    https://youtu.be/_nS_UPLuQ0Y
    και από τον αγαπημένο σου https://youtu.be/1KOQgN4JhIc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς σε εκπλήσσει...αν και δεν θα έπρεπε...
    Πολύ πρόσφατα κάποιος που θαυμάζω πολύ για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, μου είπε «Γιατί ρωτάς τη γνώμη των άλλων; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;» «Γιατί θέλω να δω αν κάνω κάπου λάθος» του είπα. «Κι αν τελικά ακολουθήσεις τη γνώμη του άλλου και κάνεις λάθος, ποιος θα φταίει; Ο άλλος. Γι’ αυτό ρωτάμε τους άλλους. Γατί φοβόμαστε να πάρουμε εμείς την ευθύνη, για τις αποφάσεις μας...
    Έχει σημασία ποιόν ρωτάς. Δεν έχει σημασία τι σου λένε αλλά ποιος σου το λέει. «Και να σου πω και κάτι; Ποιος δεν μου λέει εμένα πως αυτός που σε συμβουλεύει ή σε κρίνει, το κάνει για να ωφεληθεί ο ίδιος; Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τα πραγματικά κίνητρα του άλλου».
    Δε χρειάζεσαι την έγκριση κανενός για τις πράξεις σου. Δεν πρόκειται για τη δική τους ζωή αλλά για τη δική σου. Καιρός λοιπόν να κλείσεις τα αυτιά σου σε οτιδήποτε αρνητικό σε απομακρύνει απ’ τα όνειρα και τις επιδιώξεις σου.
    Να είσαι ο εαυτός σου κι όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι να είσαι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πρέπει να προσαρμοστείς σε νόρμες που δε σου ταιριάζουν ή να μπεις σε καλούπια ξενικά για σένα. Όσο λιγότερο νοιάζεσαι για τη γνώμη των άλλων, τόσο καλύτερη θα γίνεται η ζωή σου. Είναι μικρή η ζωή... Όσα άσχημα σχόλια και να ακούσεις, απλά αποτίναξε τα από πάνω σου. Χαμογέλα και συνέχισε την πορεία σου.
    Υ.Γ :Διάφορες σκόρπιες σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή