η φωτιά διορθώνει τον κόσμο ό,τι υπήρξε πριν τον άνθρωπο θα υπάρξει ξανά μπορεί Σταύρος Σταυρόπουλος (απόσπασμα από το βιβλίο του "Μετά", Απόπειρα, 2012)
Κι όμως μερικές κινήσεις είναι μη αναστρέψιμες. Γι'αυτό υπάρχει κι ο σχετικός κανόνας στο σκάκι. Άγγιξες, παίζεις. Άφησες, έπαιξες. Ο κόσμος διορθώνεται με Φως. Το οποίο δεν παράγει ποτέ εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η φωτιά είναι επικίνδυνη.
Το Φως έχει δύο ιδιότητες, όπως αναφέρεται σε εκκλησιαστικά κείμενα, την φωτιστική και την καυστική. Το ποια θα επενεργήσει στον αποδέκτη του Φωτός εξαρτάται από την πνευματική του κατάσταση. Επομένως, το Φως είναι πάντα ίδιο, εμείς είναι το θέμα τι είμαστε άξιοι να γευτούμε.
Έτσι και οι λέξεις του Σταύρου, εκπέμπουν Φως. Αυτό που μένει είναι να αναλογιστούμε εμείς τι είδους αναγνώστες είμαστε, της φωτιάς ή του φωτός;
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το φως, νομίζω πως το ίδιο είναι η πιό κατάλληλη λέξη. Το ποίημα γράφει για την φωτιά. Και την συνδυάζει εστιάζοντας στην απουσία της Ανθρωπότητας, βάζοντάς την σε μια χρονική παρένθεση. Για να κρίνουμε μια σκέψη ως σωστή ή λάθος πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε τις αξίες που έχουμε ως θεμέλια.
Κι όμως μερικές κινήσεις είναι μη αναστρέψιμες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι'αυτό υπάρχει κι ο σχετικός κανόνας στο σκάκι.
Άγγιξες, παίζεις. Άφησες, έπαιξες.
Ο κόσμος διορθώνεται με Φως.
Το οποίο δεν παράγει ποτέ εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η φωτιά είναι επικίνδυνη.
Δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι εγκληματώ κατά της ανθρωπότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει. Θα πείραζε αν το έπραττες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Φως έχει δύο ιδιότητες, όπως αναφέρεται σε εκκλησιαστικά κείμενα, την φωτιστική και την καυστική. Το ποια θα επενεργήσει στον αποδέκτη του Φωτός εξαρτάται από την πνευματική του κατάσταση. Επομένως, το Φως είναι πάντα ίδιο, εμείς είναι το θέμα τι είμαστε άξιοι να γευτούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι και οι λέξεις του Σταύρου, εκπέμπουν Φως. Αυτό που μένει είναι να αναλογιστούμε εμείς τι είδους αναγνώστες είμαστε, της φωτιάς ή του φωτός;
Θοδωρής Τσιαμίτας: Μήπως όμως δεν σκέφτηκα σωστά; Και θα έπρεπε να το πράξω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλουμε να μιλήσουμε για το φως, νομίζω πως το ίδιο είναι η πιό κατάλληλη λέξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ποίημα γράφει για την φωτιά. Και την συνδυάζει εστιάζοντας στην απουσία της Ανθρωπότητας, βάζοντάς την σε μια χρονική παρένθεση.
Για να κρίνουμε μια σκέψη ως σωστή ή λάθος πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε τις αξίες που έχουμε ως θεμέλια.
Ο άνθρωπος εύκολα αγαπάει την ανθρωπότητα ολάκερη, αλλά δραματικά δύσκολα αγαπάει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝτοστογιέφσκι
Που το είπε τούτο;
ΑπάντησηΔιαγραφή